Tips en inspiratie om gezonder en vitaler te leven.

Waarom een personal trainer?

Iedereen weet dat bewegen belangrijk is voor een gezonde levensstijl. Niet alleen op fysiek, maar ook op mentaal vlak zorgt bewegen voor veel positieve voordelen.

We moeten je hiervan ongetwijfeld niet meer overtuigen.
Toch blijft het voor velen heel moeilijk om voldoende te bewegen. Het inschakelen van een personal trainer kan je hier zeker bij helpen.

Hoe kan een personal trainer nu het verschil maken?

 1. Verantwoording
  Met een personal trainer maak je een afspraak in je agenda, waardoor je jezelf verplicht te bewegen. Wanneer je alleen traint, is het veel gemakkelijker om een training over te slaan of uit te stellen tot morgen. Herkenbaar? Met een personal trainer werken – of je nu het geld niet wil verliezen of je de trainer niet wil teleurstellen – vergroot namelijk de kans dat je effectief gaat trainen. Door telkens een afspraak te maken, wordt het elke week trainen steeds meer een gewoonte.
 2. Werken aan uw doelstelling
  Meer gaan bewegen doe je meestal omdat je een bepaalde wens hebt. Een personal trainer helpt je om jouw wens te definiëren in doelstellingen en een actieplan. Samen kijken we wat er haalbaar is en welke tussentijdse, realistische stappen je kan ondernemen om je grote doel te behalen.
 3. Motivatie
  Indien je er niet in slaagt jezelf te motiveren, of je het gevoel hebt dat je niet alles uit je work-out haalt, kan een personal trainer hulp bieden. Tijdens de work-out motiveert hij je en helpt hij je je trainingstijd optimaal te benutten. Een personal trainer feliciteert je ook met je progressie, uitvoering en het volhouden van de trainingen. Geloof mij, dit doet wonderen!
 4. Variatie
  Veel mensen doen steeds dezelfde oefeningen wanneer ze alleen trainen. Een personal trainer zorgt voor voldoende variatie in oefeningen. Je zal hierdoor steeds effectiever en efficiënter trainen. Een personal trainer zorgt ervoor dat elke training net een beetje anders is. Er wordt ook altijd rekening gehouden met de intensiteit, zodat er minder kans is op blessures.

Ready to join The Flock?

Hi, mijn naam is Falko, personal trainer bij The Flock.

Fijn dat je onze blog over gezonder en vitaler leven bezoekt! We doen er alles aan om jou elke dag weer te kunnen inspireren met nieuwe tips over sport, voeding en beweging.

Opmerking of een tip? Stuur ons gerust een berichtje!

The Flock: gezonder en vitaler leven
The Flock Wings
The Flock Menenstraat 515 8560 Wevelgem +32 494 98 42 58 advies@theflock.be