Tips en inspiratie om gezonder en vitaler te leven.

Kan ik terug fit worden voor kerstmis?

Het antwoord is “ja”!

Telkens met de afsluit van een seizoen willen mensen terug werk maken van hun doelstellingen. Het veranderen van een seizoen motiveert mensen om een routine te creëren die meestal goed standhouden tot de kerstperiode. Bij The Flock helpen we je, dat je ook na de kerstperiode blijft volhouden.

Om te slagen in uw doelstelling heb je wel een duidelijk plan nodig.
The Flock helpt je graag met het opstellen van uw plan. Als er nieuwe uitdagingen zijn in uw leven, zoals job situatie die veranderd of de geboorte van een kind,  helpen we je graag hoe je uw gezondheid en fitheid kan verbeteren.

Tips om je gezondheid en fitheid te verbeteren tegen de kersperiode

  1. Plan uw workouts in

Het gewone leven komt terug opgang en thuiswerken hoort ook steeds meer tot het verleden. De normale drukke dagen komen er terug aan en wie weet wordt het na corona nog drukker. Tijd vrijmaken in uw agenda wordt dus terug erg belangrijk, want tijd is net zoals een ruimte in de kelder: het wordt gevuld met rommel als je het niet beschermt. Wacht niet tot je agenda helemaal vol staat, want dit zal gebeuren. Pak nu uw agenda en plan al uw trainingen in voor de rest van het jaar. Eens gepland behandel ze dan als belangrijke afspraken die niet kunnen worden verplaatst. Dit is de sleutel tot het opbouwen van een nieuwe routine.

2. Zorg voor voldoende slaap

Het is altijd stoer om mensen te horen zeggen dat ze maar 5u slaap nodig hebben. Tot het moment dat ze de gewoonte hebben gecreëerd om 7-8u te slapen per nacht. Slaap is de nummer 1 voor een goeie gezondheid. Het zorgt ervoor dat je lichaam tot rust komt en je de volgende dag voldoende energie hebt om te werken aan uw doelstellingen. Het zal je helpen om overdag betere keuzes te maken, frisser in je hoofd te zijn,  beter je workouts af te werken en beter te recupereren.

3. Zorg voor een stimulerende omgeving

Het is niet uw motivatie die belangrijk is, maar je omgeving om te slagen in uw doelstelling. Onder omgeving verstaan we zowel online, offline en sociaal. Wat houdt dit juist in? Onder online verstaan we “wat krijg je allemaal te zien op sociale media?”. Krijg je elke dag 10 verschillende diëten te zien, strakke lichamen, extreme workouts, kortom alles wat je niet hebt dan zal je dit niet echt ondersteunen om uw doel te bereiken. Het zal je eerder demotiveren. Offline is het ook belangrijk om gevaarlijke valstrikken in huis te beperken zoals een snoeppot op tafel, altijd chips in huis hebben, … hervallen in slechte gewoontes is zo veel gemakkelijker.  Sociaal is belangrijk dat je familie en vrienden je helpen om je doel te bereiken. Een stimulerende omgeving is belangrijk. Mensen die je graag hebt, die je constante domme vragen stellen of opmerkingen geven kan soms erg hard aankomen en het moeilijk maken om uw doel te bereiken.

4. Eet gezond

Als je vermoeid begint te geraken kan gezond eten wonderen doen. Weersta het bestellen van een pizza. Eet voeding je die voedt en niet vult, zeker als je je vermoeid begint te voelen. Gezonde voeding zal je ook helpen sneller te herstellen van je workouts en je doelstellingen sneller helpen te bereiken.

5. Voorkom stress

Het beter leren omgaan met stress is vooral door stress te voorkomen. Het plannen en vooruit denken is hier bij erg belangrijk. Voorkom drukke momenten door uw agenda op orde te brengen en te kijken wat je al kan doen vooraleer een druk moment er aan komt.  Leg je sportgerief bijvoorbeeld al klaar de dag voor de training, dit zal stimulerend werken als je thuiskomt van het werk. Leg ook een reserve outfit in je auto. Als je werk uitloopt of je staat in de file kun je rechtstreeks naar The Flock rijden en je daar omkleden. Op die manier hoef je uw training niet af te zeggen en ben je niet gefrustreerd omdat je door omstandigheden uw training moet afzeggen.

We zijn er om te helpen

Ben je aan het kijken om jezelf te veranderen, een coach waarbij je verantwoording moet afleggen kan helpen. The flock kan hiervoor het antwoord zijn. We helpen dagelijks mensen met fitter en gezonder worden. We specialiseren ons in het helpen van klanten in hun gewoontes om ze de gewenste resultaten te geven.  

Neem contact met ons op wanneer je wil weten wat we je te bieden hebben!

Hi, mijn naam is Falko, personal trainer bij The Flock.

Fijn dat je onze blog over gezonder en vitaler leven bezoekt! We doen er alles aan om jou elke dag weer te kunnen inspireren met nieuwe tips over sport, voeding en beweging.

Opmerking of een tip? Stuur ons gerust een berichtje!

The Flock: gezonder en vitaler leven
The Flock Wings
The Flock Menenstraat 515 8560 Wevelgem +32 494 98 42 58 advies@theflock.be